La Diane Francaise: ODYSSEEN
Det franske forlag La Diane Francaise og Galerie Qvadrige i Nice inviterede Jo Møller til også at deltage i den næste store satsning. Denne gang gjaldt det original grafik til den franske nyoversættelse af Odysseen. Man valgte de samme 6 kunstnere som illustrerede ”Iliaden”. Dengang udførte Jo Møller litografier til de fire første sange og portrætterede Homer. Denne gang valgte Jo Møller sangene 20 til og med 23 i Odysseen. De 4 grafiske værker er udført i linoleumssnit og håndkoloreret. Begge bogudgivelser er i feinschmecker klassen, hånd- sat og trykt i et meget begrænset oplag.


 

      

Jo Moller 
expose dans la  Galerie QVADRIGE, 14, avenue Pauliani – 06000 Nice. France.


Jo Møllers håndkolorerede linoleumssnit, som indgår i den franske udgivelse af Odysseen og blev udstillet med det samlede med bog værk i det lille galleri i Nice i september - oktober 2016. På udstillingen vistes også originaltegningerne til Jo Møllers serie ”La Petite Mort” >>

Denne udgave af Odysseen er, i lighed med Iliaden >>, også repræsenteret i div. danske samlinger. Bl.a. på Randers Kunstmuseum og på Det Kongelige Bibliotek.


Denne udgave af Homers oldgræske værk ”Odysseen” er illustreret med originalgrafiske værker, udført af 6 forskellige kunstnere i forskellige grafiske teknikker. Remo Giatti, Italien. Eric Massholder, Tyskland. Alain Lestié og Paso, Frankrig. Toos van Holstein, Holland og Jo Moller, Danmark.
Bogen er håndsat og trykt i et meget begrænset oplag. Enkelte eksemplarer af bogværket er til salg hos kunstneren.

Kontakt Jo Møller for nærmere aftale: Mail >>


Dette forstudie er doneret til Hans Dal og Marianne Harboe som tak for lån af deres lejlighed i Tuxens hus i Skagen, hvor Jo Møller, efter første gen -gennemlæsning af Odysseen, udførte en serie tegninger/forstudier. Herefter valgte han at illustrerer sangene 20 til og med 23 i linoleumssnit (se oven for).


Odysseen. V 351 / 353:

”Således talte gudinden og gav ham sløret i hånden. Og i ét nu var hun forsvunden så snapt som en stormfugl dykker i dybet og skjuler sig under de sortende bølger”.

 Læsning og skitser. Linoleumssnit. Første trykgang på
forlaget i Nice i 2015.

se mere om den franske forbindelse og Iliaden / omtale -skitser, -litografier mv.