La Diane Francaise: ODYSSEEN
Det franske forlag La Diane Francaise og Galerie Qvadrige i Nice har inviteret Jo Møller til også at deltage i den næste store satsning. Denne gang gælder det original grafik til Odysseen. Jean–Paul Aureglia har valgt 6 af galleriets kunstnere til at illustrere Homers oldgræske værk. Det er det samme hold som illustrerede ”Iliaden”. Her udførte Jo Møller litografier til de fire første sange og portrættet af Homer. Denne gang har Jo Møller valgt sangene 20 til og med 23 i Odysseen. Og de 4 grafiske værker er udført i håndkolorerede linoleumssnit. Udgivelserne er i feinschmecker klassen, hånd- sat og trykt i et meget begrænset oplag.


 

      

Jo Moller 
expose dans la  Galerie QVADRIGE, 14, avenue Pauliani – 06000 Nice. France.


Jo Møllers håndkolorerede linoleumssnit, indgår i den franske nyudgivelse af Odysseen og udstilles med det samlede med bog værk i det lille feinschmeckergalleri fra d. 16. 09. til d. 15. 10. 2016. Udstillingen viser også originaltegningerne til Jo Møllers serie ”La Petite Mort” >>

Denne udgave af Odysseen vil, i lighed med Iliaden >>, blive repræsenteret i div. danske samlinger. Bl.a. på Randers Kunstmuseum og på Det Kongelige Bibliotek.


Denne franske udgave af Homers oldgræske værk ”Odysseen” er illustreret med originalgrafiske værker, udført af 6 forskellige kunstnere i forskellige grafiske teknikker. Remo Giatti, Italien. Eric Massholder, Tyskland. Alain Lestié og Paso, Frankrig. Toos van Holstein, Holland og Jo Moller, Danmark.

Bogen er håndsat og trykt i et meget begrænset oplag. Enkelte eksemplarer af bogværket er til salg hos kunstneren.

Kontakt Jo Møller for nærmere aftale: Mail >>Dette forstudie er doneret til Hans Dal og Marianne Harboe som tak for lån af deres lejlighed i Tuxens hus i Skagen, hvor Jo Møller, efter første gen -gennemlæsning af Odysseen, udførte en serie tegninger/forstudier. Herefter valgte han at illustrerer sangene 20 til og med 23 i linoleumssnit (se oven for).


Odysseen. V 351 / 353:

”Således talte gudinden og gav ham sløret i hånden. Og i ét nu var hun forsvunden så snapt som en stormfugl dykker i dybet og skjuler sig under de sortende bølger”.

 Læsning og skitser. Linoleumssnit. Første trykgang på
forlaget i Nice i 2015.

se mere om den franske forbindelse og Iliaden / omtale -skitser, -litografier mv.